Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2007 10:20 - Слави Трифонов не е християнин
Автор: pangel Категория: Новини   
Прочетен: 2256 Коментари: 2 Гласове:
1



Слави Трифонов не е християнин, поне той лично го заявява открито! Хората, които вярват в Буда се наричат будисти; хора които вярват в мохамед - мохамедани; последователите на Христос - са християни! За мен той наистина е за съжаление, човек без вяра е като дърво без корен! Писах писмо до него и до екипа му, но за съжаление не получих отговор. Все пак го прилагам: Здравей Слави, Много пъти искрено съм ти се възхищавал за различни позиции и дела, които си предприемал по наболели въпроси. Истината е, че често си стигал до крайна арогантност, която е отблъскваща, но мога да те разбера: понякога на човек му писва да спори и да обяснява. Досега винаги си действал от позицията на сила. Но тъй като в живота нещата често пъти се обръщат и никой не е застрахован от такива обрати, човек се мотивира да се бори с каквото и както може. Това, което направо ме порази от интервюто ти в петък, 20.04, беше твоята реакция, изразена чрез думите “ картите са раздадени” и примирението, което се забеляза в тях. Ти нямаш надежда и вяра, които да ти помогнат, в такъв момент. Когато Росен Петров ти каза, че “натам е Божа работа”, ти го апострофира с: “Аз не вярвам в Бога”. Но тогава какво ти остава, “дисциплина към седемте чувства”?/Аз също съм чел “Шогун” около 10 пъти/. Всеки зрял човек се стреми към това. Или можеш да имаш доверие в лекарите? За съжаление техните способности са ограничени, правят каквото могат! Изглежда Единствения свръхестествен източник на сила, Който може да помага в такива моменти, ти Го отхвърляш, а ти доста се посмя през последните години за Негова сметка. Спокойно, не си единствения в подобна ситуация. Всъщност много ми напомняш на мен самия: аз действах по същия начин, бях в контрол на всичко в живота си, горд, арогантен, “точен”, според моите разбирания, до момента, в който настъпи криза в живота ми и видях колко съм уязвим. Имаше хора, които години преди това ми говореха за Бога, а аз винаги съм ги презирал. Но в този момент се сетих за всичко, което ми беше говорено за Исус Христос и за Неговия живот и жертва. Това, което направих беше да смиря себе си и да Го помоля за прошка и помощ. Знаеш ли, при мене проработи и продължава да работи близо 18 години. С чисто сърце се опитвам да ти помогна, далеч съм от идеята да те обвинявам или злорадствам. Искрено се моля това писмо да попадне при тебе. В уверение на това, че съм сериозен ти изпращам електронния си адрес за кореспонденция. С уважение: Ангел



Гласувай:
1



1. palomnik - Съгласна съм,
05.06.2007 15:53
но всеки е свободен да вярва в каквото иска - вярата е нещо много лично. Аз също имам две открити писма до Слави в другия си блог. Знам поне за едното, че вероятно Слави го е чел.
Доколкото знам, на Слави му е говорено за Исус Христос. Но - пътищата Божии са неведоми. Може Бог да има Свой начин да обърне Слави към Себе Си. Знам и конкретно за хора, които се молят за това.
В интервюто със Слави видяхме нещата доста разголени - просто прозираше страхът на Слави от това, че някои неща в живота му не могат да бъдат под негов контрол, той е уязвим.
Разбрах, че на много зрители това им се е видяло неприятно и затова са изключили телевизорите си.
Но на мен пък ми бе интересно да го гледам. Моят пастор е състудент на Слави от Консерваторията. Те се познават.
Но, разбира се, Бог е дал на Слави свободна воля.Той я даде и на нас.Вижте Второзаконие 28 - ние винаги имаме избор. Даже Бог е по-доволен, когато направим грешния избор, вместо просто никакъв избор.
Така е и с парламентарните и други държавни избори - ние трябва да дадем своя глас, да гласуваме за най-малкото зло, щом няма за какво толкова добро.
Желая на г-н Станислав Тодоров Трифонов (известен като Слави Трифонов) скорошно оздравяване и пълно възстановяване от всякакви физически и душевни травми. Знаем, че често физическите болести идват в следствие на душевни травми (това го казва и нетрадиционната медицина, а също и християнството и другите вероизповедания). Слави, желая ти успех, не губи надежда! Каква е разликата между надеждата и вярата?! Надеждата е очакване за нещо, което ще се случи, което Бог е обещал, но ние още не виждаме в материалното. Нека да засеем семето на надеждата - Бог се изявява и е силен там, където ние сме слаби и безпомощни!
цитирай
2. анонимен - Слави-антихрист?
12.03.2010 14:37
Като се види Слави на тясно, ще повярва в Бога. До края на годината на Земята няма да остане нито един жив атеист. Всички болести идват от нещо сбъркано в живота - дали е безверие или начин на живот или хранене, при всеки е различно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pangel
Категория: Други
Прочетен: 24486
Постинги: 5
Коментари: 11
Гласове: 24
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930